بسیاری این سوال را میپرسند که زیرکار میکروسمنت چه متریالی باید باشد؟ بسیاری تصور میکنند میکروسمنت همان سیمانکاری است!!!
باید عنوان کرد که میکروسمنت به مثابه یک پوشش تزیینی بر روی هر بستری که بتوان بر روی آن با ماله کار کرد قابل اجرا میباشد. برای تقریب به ذهن، میکروسمنت به مانند لعاب کاشی یا سرامیک و زیرسازی آن به مانند بیسکویتی سرامیک و کاشی میباشد. با این تفاوت که این زیرسازی میتواند به صورت انحنادار (کرو) و یا با هر شکل و شمایلی باشد و میکروسمنت را روی آن به عنوان پوشش نهایی اجرا کرد.
از آن جا که پوشش دکوراتیو میکروسمنت دارای ضخامت تقریبی 2 تا 3 میلی متر میباشد سطح زیر کار میکروسمنت میبایست سطحی صاف و بدون موج باشد. باز هم تکرار میشود که فرم کار در پوشش میکروسمنت ایجاد نمیشود و زیرکار میکروسمنت است که فرم آن را میسازد.
مصالح مناسب برای زیرسازی در دیوار داخلی و دیوار سرویس :
گچ نرمه – سیمانکاری نرمه شده- کاشی یا سرامیک- کناف- ام دی اف خام یا روکش دار- سمنت بورد- فایبرسمنت بورد- آکواپنل و یا مصالح صاف دیگری. به لحاظ چسبندگی این مصالح به قدری چسبنده میباشد که بر روی شیشه نیز می چسبد.
مصالح مناسب برای زیرسازی در کف:
موزاییک، سیمان نرمه شده، سرامیک، کاشی، سنگ، بتن ماله پروانه، یا هر مصالح صلب با سطح صاف
مصالح مناسب برای زیرسازی در نمای خارجی:
سمنت بورد، فایبرسمنت بورد، سیمانکاری نرمه شده، آکوا پنل، سنگ و سرامیک (برای پروژه های بازسازی)
برخی سوالات رایج در خصوص زیرکار میکروسمنت:
- در صورتی که زیر کار میکروسمنت کاشی یا سرامیک باشد آیا بند های کاشی یا سرامیک با اجرای میکروسمنت محو میشود؟
در 99% موارد با اجرای میکروسمنت بندهای کاشی از بین میرود مگر این که کیفیت کاشی کاری قدیمی بسیار ضعیف باشد و در درزهای بین کاشی ها پستی بلندی بسیار زیاد وجود داشته باشد. ضخامت حدودا 3 میلیمتری میکروسمنت این قابیلیت را دارد که در اغلب موارد سطح کاشی یا سرامیک قدیمی را به کلی بپوشاند.
- در صورتی که زیرسازی میکروسمنت سیمانکاری باشد، بایستی رویه آن اجرا شود یا سیمان آستر به تنهایی کفایت میکند؟
زیرکار ملات ماسه سیمان یکی از گزینه های مناسب برای بستر کار میکروسمنت میباشد و میبایست حتما نرمه کشی شده باشد و سیمان آستر به تنهایی کفایت نمیکند. اما رویه تخته ماله و شمشه کش کفایت میکند و نیاز به اجرای رویه آبساب نمیباشد.
- بین اندود سیمانی و اندود گچی کدام گزینه مناسب تری برای زیرسازی میکروسمنت میباشد؟
هر دو گزینه در صورتی که سطح مناسبی به لحاظ صاف بودن و موج نداشتن ارائه کنند گزینه های مناسبی هستند. به تبع گچکاری گزینه مناسبی برای زیرسازی در نمای پروژه نمیباشد و در فضاهای خارجی گزینه سیمانکاری پیشنهاد میشود.
- در صورتی که از زیرسازی اندود سیمانی (پلاستر و رویه) به عنوان زیرسازی میکروسمنت استفاده شود چه نکاتی میبایست لحاظ شود؟
در صورتی که زیرسازی میکروسمنت اندود سیمانی باشد میبایست سطح کار به وسیله نرمه سیمانی پوشانده شود. این که نرمه با سیمان سفید کشیده شود یا با سیمان سیاه تفاوتی نمیکند و با توجه به ضخامت 2 تا 3 میلیمتری پوشش میکروسمنت رنگ زیرکار بر رنگ روی کار تاثیری نخواهد داشت. نکته دیگر این است که سطح کار میبایست تا حد امکان عاری از موج و پستی و بلندی باشد و در سطوح قائم میبایست کار شاقول و شمشه باشد.
- در صورتی که از پنل های آماده مانند سمنت بورد، گچ برگ یا فایبرسمنت بورد به عنوان زیرسازی میکروسمنت استفاده شود چه نکاتی میبایست در اجرای آنها رعایت شود؟
نکته مهم در استفاده از این نوع مصالح به عنوان زیرسازی میکروسمنت این است که سازه زیرسازی آنها میبایست مناسب باشد و اجازه بازی این مصالح را درزها و باقی قسمت ها ندهد. در صورتی که این نوع مصالح در درزها تکان شدید بخورد احتمال ترک خوردگی پوشش میکروسمنت در آن نواحی وجود خواهد داشت.
در صورت استفاده از گچ برگ (کناف) بهتر آن است که بتونه کناف نیز اجرا شود اما در صورتی که این بتونه اجرا نشود مشکلی وجود نخواهد داشت و خمیر میکروسمنت عملا نقش بتونه کاری کناف را بر عهده خواهد گرفت. اما مصرف مصالح میکروسمنت و اجرت آن تا حدی زیادتر خواهد شد که طبیعتا بر قیمت تمام شده تاثیر خواهد داشت.
در پایان از شما عزیزان دعوت میشود در صورتی که در موضوع زیرسازی میکروسمنت همچنان سوالی باقی مانده که در این مقاله به آن پاسخ داده نشده است از طریق واتس اپ شماره 09201100125 سوالات خود را مطرح بفرمایید.
توضیحات واضح و روشن و مناسب بود ممنون
سلام،من از رشت با شما صحبت میکنم،شرکت هایکا در رشت نماینده دارد،؟
سلام لیست نمایندگیها در این صفحه موجود است.
https://microcement.ir/agents/